Ποιοι είμαστε

” Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. “ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Home / Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

” Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. “

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Ένα τέτοιο όραμα οδήγησε τη μητέρα μου, Μαρία Αρβανιτάκη, να ιδρύσει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Αρβανιτάκη – Κόντου” το 1976 και να αγκαλιάσει εκατοντάδες μαθητές, παρέχοντας τους πρόσβαση στη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Το ίδιο όραμα μοιράζομαι κι εγώ η κόρη της, Άλκηστις Κόντου, και με αγάπη για τα παιδιά μαζί με μεράκι για δουλειά και δημιουργία συνεχίζω ισάξια το σημαντικό αυτό έργο.

Η αγάπη, ο σεβασμός, η συνεργασία, η ποιότητα και η διασκέδαση είναι οι πέντε βασικές αξίες που αντιπροσωπεύουν το σχολείο μας.

Η Αγάπη για τους μαθητές μας αλλά και για τη συνεχόμενη μάθηση είναι η κινητήριος δύναμη που μας ωθεί να προσφέρουμε εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών και να διασφαλίζουμε την επιτυχία των σπουδαστών μας στις εξετάσεις.

Ο Σεβασμός στον χρόνο που χρειάζεται το κάθε παιδί για να αναπτυχθεί και να αφομοιώσει τη γνώση, μας βοηθά να αναγνωρίζουμε τη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή μας και να ακολουθούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει τις ξεχωριστές μαθησιακές ανάγκες τους.

Η Συνεργασία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας μεθόδου γιατί, ενώ πιστεύουμε ταυτόχρονα στις δυνατότητες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, ενισχύουμε τη δύναμη της ομάδας μέσα από την οποία διδασκόμαστε υπομονή και κατανόηση, αμοιβαίο σεβασμό και ενσυναίσθηση.

Προσπάθειά μας είναι να παρέχουμε άριστης Ποιότητας διδασκαλία και φροντίδα στον κάθε μαθητή μας ατομικά. Το σχολείο μας εκσυγχρονίζεται διαρκώς καθώς αλλάζει η καθημερινότητα και οι ανάγκες των μαθητών μας, γεγονός που μας οδηγεί να εξοπλίζουμε τις αίθουσες διδασκαλίας μας με υλικό τελευταίας τεχνολογίας και να δημιουργούμε νέα καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες χωρίς όμως να ξεχνάμε τις βασικές παιδαγωγικές αρχές.

Τέλος, στόχος μας είναι να κάνουμε την εκμάθηση της ξένης γλώσσας Διασκέδαση. Ενσωματώνοντας στα μαθήματα μας προγράμματα με διαδραστικές τεχνικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, μετατρέπουμε την διαδικασία της μάθησης σε μια θετική εμπειρία η οποία ακολουθεί τους μαθητές μας σε όλη την πορεία της μαθητικής τους ζωής.

Οι σχέσεις αμοιβαίας αγάπης και αλληλοσεβασμού οι οποίες αναπτύσσονται με τους μαθητές μας είναι πραγματικά η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ για εμάς.